“Een onderneming beginnen is al moeilijk en duur genoeg”

Als Online Business Manager kom ik veel in aanraking met startende ondernemers. Van dichtbij zag ik de struggles die zij ervaarden bij het starten van hun onderneming.

 

Herken jij je in het volgende?

Vol goede moed zet jij een ondernemingsplan op papier (want dat schijnt te moeten), huppel je bij de KVK naar binnen, en dagdroom je over je eigen succes, want DAMN, wat een goed product heb jij! Maar hoe vind je eigenlijk die eerste klant? Een website! Hoe kom ik aan een website?! En een logo? En oh ja, een boekhouder! HELP!

Ineens komt er zo veel op je af. De moed zakt je in de schoenen. Het liefst zou je overal iemand voor inhuren, omdat je geen idee hebt waar je moet beginnen, en je ook nog eens heel bang bent iets fout te doen, of over het hoofd te zien.

Dus je kijkt wat rond op internet, vraagt wat offertes aan, en je schrikt je een rolberoerte als je de tarieven ziet! Dat kun je toch helemaal niet betalen als je omzet nog zo goed als nul is? Want zonder eerste klanten, zie je je financiële buffer als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dus doe je alles zelf maar.

Half goed, houtje-touwtje. Eigenlijk vindt je het niet eens leuk om zelf een flut-logo in elkaar te knutselen, en die bouw-zelf-je-website-tool doet ook al helemaal niet wat jij wilt! Grrrr. Het zweet staat op je voorhoofd als je voor het eerst je aangifte omzetbelasting moet doen, want je doet eigenlijk maar wat.

En nog zo iets:  waarschijnlijk ben jij je er in deze fase niet eens van bewust dat jij niet aan de wettelijke AVG-eisen voldoet, (zo’n privacyverklaring, is dat verplicht joh?), ben je niet goed verzekerd, en staan algemene voorwaarden bij jou op prioriteit nummer 100, als je er überhaupt al aan had gedacht.

 

Dit kan anders. Dit moet anders!

 

Want je hoeft niet voor alles meteen voor de duurste en meest professionele optie te gaan. Waarom zou je een dure accountant inhuren, als je aan een bekwame boekhouder genoeg hebt? Waarom zou je een duur designbureau inschakelen als een creatieve ontwerper jouw logo voor een schappelijk bedrag kan maken? 

Bij EHBOndernemen zijn wij van mening dat je als startende ondernemer in veel gevallen uitstekend vooruit kunt met wat wij oneerbiedig noemen een “goed-genoeg”-variant. Want een goed genoeg variant van de hand van een expert, is nog altijd vele malen beter dan wat je zelf kan creëren zonder kennis. Om nog maar te zwijgen over de tijd die het jou uitspaart. Tijd die jij kun steken in het laten groeien van je bedrijf. Je gaat meer winst draaien. Wat vervolgens weer resulteert in meer budget. Waardoor je de goed-genoeg-varianten vanzelf ontgroeit. En zo is het cirkeltje rond. 🙂

 

We hebben daarom voor jou een mooi assortiment aan producten en diensten samengesteld, met diverse goed-genoeg-varianten. Daarbij hebben wij ook nog voor jou gezocht naar super enthousiaste, veelal jonge ondernemers, die soms ook zelf nog startend zijn, en die voor hele scherpe tarieven jou kunnen helpen. Zo kun je voor een laag budget, tóch alles helemaal op orde maken!

En als kers op de taart bieden wij al onze producten en diensten aan in abonnementsvorm. Ja, je hoort het goed; bij ons kun je ALLES in termijnen betalen. We’ve got you covered!

 

Wij zijn jouw eerste hulp bij ondernemen. We rapen je op, lappen je op, praten je moed in, en helpen jou op eigen benen staan!

Want een onderneming starten is al moeilijk en duur genoeg…

Wil jij ook een vliegende start?

Kijk gerust naar ons aanbod. We hebben speciaal samengestelde starterspakketten, maar je kunt ook helemaal zelf een abonnement op maat samenstellen. Heb je hulp nodig bij het samenstellen? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *