Ondernemen en een huisstijl: 5 redenen waarom je gebruik moet maken van een huisstijl!

De huisstijl van een onderneming is ontzettend belangrijk. Als ondernemer wil je namelijk dat potentiële klanten op de juiste manier door jouw bedrijf worden aangesproken. Een belangrijk onderdeel hiervan is de juiste vorm van branding.

Een huisstijl, ook wel corporate identity genoemd, is alles aan visuele communicatie welke de identiteit van jouw onderneming laat zien. Meestal bestaat een huisstijl dan ook uit een logo, een bepaald kleurenpalet en drukwerk.

Een van de belangrijkste, en misschien ook wel meest voor de hand liggende, onderdelen van jouw huisstijl is een logo. Deze is overal zichtbaar en zorgt voor herkenning van jouw onderneming bij een potentiële klant. Wanneer je een logo laat ontwerpen is het van belang dat je in één opslag ziet wat jouw onderneming doet. En het liefst straalt jouw logo ook uit wie jij als ondernemer bent!

Misschien vraag je je nu af waarom zo’n huisstijl dan zo ontzettend belangrijk is? Wij zetten een aantal puntjes voor je op een rijtje:

  1. Professionaliteit

Met een goede, weloverwogen branding maak je indruk bij eventuele klanten. Het komt namelijk professioneel over als je in één oogopslag kan laten zien wie jij bent en waar jouw onderneming voor staat!

  1. Herkenbaarheid

Een ander voordeel van het gebruiken van een huisstijl is dat dit ervoor zorgt dat potentiële klanten je herkennen. Wanneer ze eens in aanraking zijn gekomen met jouw logo of branding dan zullen ze deze herkennen als ze je nogmaals zien. Hoe vaker ze jouw huisstijl of logo tegenkomen hoe betrouwbaarder je overkomt!

  1. Efficiëntie

Wanneer jouw huisstijl en branding voor jezelf duidelijk zijn heb je mooie richtlijnen wat betreft vormgeving. Wanneer je bijvoorbeeld een artikel op je website plaatst kun je altijd hetzelfde framework gebruiken. Op deze manier scheelt het je tijd én creëer je één geheel wat weer zorgt voor herkenning!

  1. Originaliteit

Een opvallende huisstijl kan dé reden zijn waarom je potentiële klanten zich converteren naar klanten. Ga voor een branding die laat zien wie je bent én die opvalt tussen jouw concurrenten.

  1. Kwaliteit

Denk eens aan merken als Adidas, Nike, of Lays. Bij deze namen zie je waarschijnlijk meteen het logo voor je én verwacht je hoge kwaliteit. Dat is wat je als ondernemer wil creëren met jouw huisstijl en logo.

Het ontwerpen en bewaken van een huisstijl is een vak op zichzelf. Je wil een sterke indruk maken met je huisstijl en logo en dus is het belangrijk om rekening te houden met de identiteit van een onderneming. Vanuit daar komt het imago van je onderneming tot stand. Ook moet je rekening houden met dingen als kleurgebruik, typografie, vormen, fotografie en illustraties. Maak je hier wel of niet gebruik van? Hou je het simpel of juist super uitgebreid?  Om deze reden raden wij je aan om een grafisch designer in de arm te nemen die op al deze punten let en dit verwerkt in een huisstijl die bij jouw onderneming past!

Wil jij een huisstijl laten ontwerpen?

EHBOndernemen kan dit voor je doen. We ontwerpen een huisstijl, briefpapier in je huisstijl, visitekaartjes in je huisstijl en desgewenst een logo. Neem een kijkje in onze winkel voor prijzen en meer info.

Klik Hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *