Een logo ontwerpen? Zes verschillende logotypen voor jouw onderneming.

Een logo is een grafische uiting van een bedrijf of merk. Vaak geeft het een impressie van waar een bedrijf voor staat en wat er precies uniek aan is. Een logo hoeft niet per se een heel verhaal te vertellen, maar het moet uiteraard wel passen bij wat een bedrijf wil uitstralen. Er zijn verschillende soorten logo’s en om ervoor te zorgen dat jij de juiste keuze maakt wanneer het gaat om een logo-ontwerp voor jouw bedrijf of merk zetten wij een aantal verschillende typen logo’s voor je op een rijtje!

Typografisch logo

Een typografisch logo wordt ook wel een woordmerk genoemd. Vaak bevat het de naam van het bedrijf of merk in een authentiek logo lettertype. Er zijn duizenden verschillende varianten wanneer het gaat om logo-lettertypen. Elk heeft zijn eigen uitstraling, stijl, grootte en vorm. Wel kan het veel betekenis met zich meedragen. Merken die een typografisch logo hebben: Coca-Cola, Braun, Facebook.

Symbool (minimalistisch/abstract)

Een symbool is vaak een sterk type logo. Een merk kan vaak al herkend worden wanneer er alleen gebruik wordt gemaakt van visuals. Wel is dit voornamelijk wanneer iedereen jouw merk of bedrijf al kent. In eerste instantie waren dit soort logo’s vaak een combinatie van tekst en een symbool. Merken die een symbool als logo gebruiken: Shell, Android, Playstation.

Mascotte

Mascottes zijn een speciale vorm van logo’s die voornamelijk in de wereld van sport enorm bekend zijn. Toch zijn ook veel bedrijven en organisaties niet vies van een mascotte als logo. Een mascotte is een unieke visuele identiteit van een bedrijf, product of dienst. Voor het publiek wordt het dus vaak makkelijker om een merk te herkennen. Merken die een mascotte als logo gebruiken: La Vache Qui Rit, Iglo, Duracell.

Vintage logo

Vintage logo’s zeggen heel veel over authenticiteit. Vaak willen bedrijven hun klanten laten weten dat je historische, handgemaakte productontwikkeling waardeert. Vandaar ook dat veel kappers, bakkerijen of bierbrouwerijen gebruik maken van een vintage logo. Het geeft de potentiële klant namelijk een veilig en vertrouwd gevoel! Merken die een vintage logo gebruiken: Jack Daniels, Levi’s.

3D Logo

Een 3D logo is vaak een beeldmerk met een extra dimensie. Het zorgt er dan ook voor dat jouw merk er een stuk interessanter uitziet door dat klanten kijken naar een merk in 3 dimensies (vandaar ook 3D). Een merk dat hun logo in 3D heeft laten ontwerpen is onder andere Burger King. Je ziet dat het merk door gebruik van lichtinval in 3D staat.

Monogram

Een monogram houdt eigenlijk in dat je jouw logo in één beweging kunt neerzetten. Vaak zijn het letters die door elkaar heen gevlochten zijn. Dit wordt vooral veel gebruikt wanneer een bedrijf een naam heeft die moet blijven hangen. Denk hierbij aan het monogram van de Albert Heijn, Louis Vuitton of Vroom en Dreesman.

Meer advies nodig?

Ben jij er nog niet uit wat voor logo het beste bij jouw bedrijf past? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *